Patrull vargs första vårhajk

Publicerat av administratör den

En sen aprilhelg drog äventyrarna ut i skogen för att hajka och tävla tillsammans med andra äventyrare i Göteborg. Det var Bisher, Mackan, Emil, Mesud, Joel och Gunilla som packade och drog ut i vitsippshavet. Redan från början hade vi tur – Bishers mamma hittade ekologiska paprikor på vägen. Vad skulle vi göra med dem – vi var ju tvungna att äta upp dem

  

Nästa tur: buss 76 kom precis när vi  gick förbi busshållplatsen. Vad skulle vi göra – vi var tvungna att åka med den till första kontrollen vid Rannebergen.

  

Första kontrollen var eldning. Vilken tur – vi hade eldstål med.

    

Vi kom också på en manöver – när vi anlände till en kontroll såg Joel till att alla stod i en snitsig rad samtidigt som Bisher sträckte fram en mut-kola. Funkade alla gånger utom en.

    

En konstruktion med spagetti och marshmallows har lite svårt att hålla en burk energidryck svävande.

 

Framemot kvällen kom regnet fallande allt mer intensivt.

  

Sista kontrollen som var paddling gjordes i hällande regn. När vi snyggt klarat av den satte vi upp vindskyddet och fixade middag. Rödbetor, potatis, kapris, fetaost och kalvfile. 

Här hade vi tur igen eftersom mycket av packningen blivit blöt – vi kunde torka våra kläder inomhus och värmde oss framför lägerelden innan vi kröp ned i sovsäckarna,

  

Efter en skön natts sömn i vindskyddet ordnade vi fattiga riddare till frukost. Här testade vi ett klassiskt Hjällbo-knep för att inte missa starttiden (om man gör det får man ofta vänta till sist). Vi tog på oss ryggsäckarna, gick till starten och girade tillbaka till vår sovplats och avslutade packningen. Dessutom var kläderna torra och solen sken, Tur igen :-).

 

Första kontrollen på söndag var att skjuta iväg en flaskraket till månen (där 20 av 24 månlandare- inklusive Neil Armstrong – varit scouter!).

   

  

Målgång och prisutdelning. Totalt har vi vandrat 1,5mik.. Patrull varg fick 119 poäng totalt. Trean av 25 lag fick 137 poäng så detta var grymt bra! Detta var skicklighet naturligtvis  – inte tur.

   

Kategorier: Äventyrare