Achoo! En hostande tillbakablick på ett underbart läger.

Publicerat av administratör den

Såhär en vecka efter hemresan ifrån World Scout Jamboree är kläderna tvättade, tältet torkat och kängorna smorda, och det som dröjer sig kvar är fina minnen -och den envisaste lägerförkylning som jag någonsin varit med om!

Jag lyckades stå emot “The Jamboree Cold” i nästan en vecka, men sedan slog den till med kraft och jag var helt sänkt under ett par dagar för att sedan repa mig till ett hyfsat friskt tillstånd men hostan hänger med mig än idag. Det faktum att Facebook-sidan “I got the Jamboree Cold at WSJ in Sweden 2011” gillas av 3 790 personer visar att jag inte är ensam.

Men så är det väl det som Jamboree handlar om. Att dela saker: Upplevelser, tankar, glädje, förkylning…

Detta Jamboree gav mig många nya erfarenheter och lärdomar. Jag arbetade i lägrets larmcentral och kommer aldrig glömma hur svårt det var att kraftigt lägerförkyld försöka få en stackars fransk scout med en skadad kompis vid sin sida, men utan lägerkarta, att på engelska förklara var han befann sig någonstans så att jag kunde skicka hjälp till honom. Som väl var så gick det bra tillslut, precis som med nästan allt annat på lägret. Det har varit fantastiskt att se hur vi tillsammans fick det här lägret att fungera, trots att de allra flesta utav oss IST:are och planning team-medlemmar tog itu med arbetsuppgifter vi aldrig prövat tidigare!

Så tack så mycket alla ni som på något sätt deltagit och bidragit till att göra detta Jamboree till den fantastiska upplevelse det blev! Och om ni, liksom jag, fortfarande sitter hemma och hostar så kanske detta fungerar lite som plåster på såren och ytterliggare påminnelse om vår underbara Jamboree-gemenskap, ett specialdesignat Jamboree Cold – märke!

Hostiga Scouthälsningar! /Ludde

Arbetande IST i larmcentralen

Kategorier: IST på WSJ

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.