Scoutnamn

Publicerat av administratör den

I kafét där jag jobbar finns det en Schweizare som kallas Pips. Konstigt namn tänkte jag och frågade en dag hur det kommer sig.
Jo sa han – när vi är små och precis har börjat scouterna ger oss våra Scoutledare ett namn.
Aha sa jag, från Djungelboken?
Ja det började nog så men nu kan det vara lite allt möjligt svarade Pips.
Men hur väljer man namn undrade jag?
Man observerar personen och tar ett namn som beskriver den personen på ett bra sätt utan att vara elak. Jag har till exempel en scoutvän som heter Lego som är en riktig byggartyp och en som kallas Repeat som alltid upprepade det vi sa. Under en period hade vi dille på svenska ord så jag har en kompis som heter Stor som mycket riktigt är väldigt lång.
Men Pips då frågade jag, vad betyder det?
Jo när jag var liten var jag väldigt liten och pratade hela tiden. Pips betyder fågelpip på Schweizertyska. 

20110804-171446.jpg


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.